Välkommen Bo & äta Att göra Service Res hit Kontakt
 Grövelsjöfjällen - alla tiders fjäll!

Vandring Övrigt sommar Skidåkning/Alpin Övrigt Vinter Fjällfiske Spa & Relax Båtturer Sevärt Natur

Härlig upplevelser i sköna gränslösa fjäll
- såväl sommar som vinter...

Vinter 

Här har vi gott om plats, milsvida vyer och möjlighet att uppleva tystnad. Den gemytliga atmosfären skapar fina förutsättningar för en härlig vintersemester.

Förutom härlig skidåkning på kalfjället eller i våra 100 km välpreparerade skidspår finns utförsåkning i våra familjevänlig backar. Vill du vila från skidåkning kan du bege dig ut på snöskotur, prova isfiske, uppleva samisk kultur. Efter en strålande dag i vinterkylan kan du avnjuta fjällets läckerheter på någon av våra trevliga restauranger. Hos oss bor du bekvämt på familjära hotell eller i mysiga stugor

Blir inspirerad av vår vinterfilm Grövelsjöfjällen - välkommen att njuta av vintern när den är som bäst!

Läs om fjällsäkerhet på Fjällsäkerhetsrådets hemsida här.

Sommar

Där norra Dalarna möter Norge väntar vildmarken!

Sommartid är först och främst fjällvandrarnas höjdpunkt i Grövelsjöfjällen. Du behöver inte bege dig ut på en flerdagstur för att uppleva känslan av frihet och tystnad. Våra många stigar och markerade sommarleder börjar där du bor och tar dig snabbt ut i vår natur med storslagna utsikter.

 

I området finns även möjligheter att ta del av den samiska kulturen, se strövande renar, paddla kanot, ta ett svalkande dopp i en fjällsjö och fram på sensommaren kan du njuta av solmogna hjortron. Att gå på fisketur är en naturupplevelse i sig, här kan du vandra och fiska i orörd fjällnatur medan du samtidigt njuter av tystnaden och den friska fjälluften. Under bryningstiden mellan sommar och höst då naturen byter skepnad i ett färgsprakande skådespel är också värt sitt eget besök. Vare sig det är lugn och ro eller sommaräventyr som lockar så finns det hos oss. Blir inspirerad av vår sommarfilm Grövelsjöfjällen - välkommen till vår underbara fjällvärld!


loggavit.orginal

 

 

 

 

      

Foton: Anders Dahlin