Välkommen Bo & äta Att göra Service Res hit Kontakt
 Co.

Fotogalleri Aktuellt GTF Nyheter

Sommarguide Grövelsjöfjällen 2019                    2019-07-03

Nu kan ni ladda ner sommarguiden 2019

Nu är sommarsäsongen 2019 i gång och ni kan även hämta sommarguiden i tryckt version på alla anläggningar och affären Fjällbua i Storsätern!

Vi hoppas att ni kan njuta av en härlig sommar med fina vandringar och upplevelser hos oss! Välkomna till Grövelsjöfjällen!

GTF-Medlemsträff, den 9/6 2019  kl. 17

Vi träffas vid Linnéstigens start vid hängbron.

GTF bjuder in till en vandringstur runt den populära vandringsrundan Olåns vindskydd- Silverfallet. Vi värnar om våra fina fjäll och tror att en skräpvandring runt en av de mest populära vandringsstråken skulle göra nytta.

Läs här för mer information!

Alla gamla och nya medlemmar är välkomna!

Arr. Grövelsjöfjällen Turistförening

Trafik- och trivselregler i Grövelsjöfjällens spårsystem         

Nu har vi sammanställt trafik- och trivselregler (enligt SSF) som gäller i Grövelsjöfjällens spårsystem. Vi hoppas att alla får en underbar semester med trevliga möten i våra fantastiska skispåren. Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Vinterguide Grövelsjöfjällen 2019                        2018-12-20

Snart finns vår vinterguide Grövelsjöfjällen 2019 på alla anläggningar och affären i Storsätern, Fjällbua.  Men redan nu kan ni ladda ner vinterguiden 2019! 

Vi hoppas att ni kan njuta av en härlig vinter med mycket snö hos oss! Välkomna till Grövelsjöfjällen och GOD JUL!

Service och Boende Grövelsjöfjällen under tiden 7 oktober - 22 december 2018

Vi finns för er även under mellansäsongen, men med lite begränsad service !

Boendemöjligheter 7 oktober - 22 december 2018

Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Sommarguide Grövelsjöfjällen 2018                    2018-06-18

Nu kan ni ladda ner sommarguiden 2018

Nu börjar sommarsäsongen 2018 på riktigt och ni kan även hämta sommarguiden i tryckt version på alla anläggningar och affären Fjällbua i Storsätern!

Vi hoppas att ni kan njuta av en härlig sommar med fina vandringar och upplevelser hos oss! Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Vandra i Grövelsjöfjällen

Inför sommarsäsongen 2018 har vi sammanställt några vandringar på en ny hemsida. Kolla gärna på Vandra i Grövelsjöfjällen och låt dig inspirera inför din sommarsemester i vår vackra natur! Välkommen!

Service och Boende Grövelsjöfjällen 15 april - 10 juni 2018

Vi finns för er även under mellansäsongen, men med lite begränsad service !

Boendemöjligheter 15 april - 10 juni 2018

Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Högskolan Dalarnas och Visit Dalarnas vinterfilm om Grövelsjöfjällen                                                    2018-02-15

Nu finns vinterfilmen om Grövelsjöfjällen som är producerad av elever på Högskolan Dalarna i samarbete med Grövelsjöfjällen Turistförening och Visit Dalarna på Youtube. Vi hoppas att ni tycker om den och verkligen blir inspirerade att besöka Grövelsjöfjällen på vintern! Njut av skidåkning, orörd natur, kiting, fiske, snöskorvandring, skoteråkning och mycket, mycket mer. Vi ser fram emot att hälsa er välkomna till vintern i vår fina fjällvärld! Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Vinterguide Grövelsjöfjällen 2018                        2017-12-13

Snart finns vår vinterguide Grövelsjöfjällen 2018 på alla anläggningar och affären i Storsätern, Fjällbua.  Men redan nu kan ni ladda ner vinterguiden 2018

Vi hoppas att ni kan njuta av en härlig vinter med mycket snö hos oss! Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Välkommen på första turen på natursnö          2017-11-14

Nu finns skidspåren för klassisk åkning på natursnö i Grövelsjöfjällen!

Fr.o.m. fredagen den 10 november är skidspår längs elljusspåret dragit(del av Lappvallenleden). Detta är den sträckan som kommer att efter väderförutsättningar hållas spårad fram till 20 dec. Därefter öppnar resterande del av spårsystemet och spårmärken kommer att säljas. Under bra förutsättningar kan fler delar av spårsystemet vara spårat tidigare men det kan ej utlovas då vi prioriterar ett bra förarbete av spåren inför kommande säsong. Följ www.livetracks.se för aktuell status.

Grövelsjöfjällen Turistförening önskar dig en bra skiddag och en härlig vinter!

Service och Boende Grövelsjöfjällen oktober - jul 2017

Vi finns för er även under mellansäsongen, men med lite begränsad service !

Service oktober - jul 2017

Boendemöjligheter oktober - jul 2017

Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Sommarguide Grövelsjöfjällen 2017                    2017-06-12

Nu kan ni ladda ner sommarguiden 2017 här

Snart börjar sommarsäsongen 2017 på riktigt och ni kan även hämta sommarguiden i tryckt version på alla anläggningar och affären Fjällbua i Storsätern!

Vi hoppas att ni kan njuta av en härlig sommar med fina vandringar och upplevelser hos oss! Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Vinterguide Grövelsjöfjällen 2017                        2016-12-13

Snart finns vår vinterguide Grövelsjöfjällen 2017 på alla anläggningar och affären i Storsätern, Fjällbua.  Men redan nu kan ni ladda ner vinterguiden 2017 här

Vi hoppas att ni kan njuta av en härlig vinter med mycket snö hos oss! Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Välkommen till våra nya och gamla slogbodar      2016-10-15

I oktober i år har sista slogboden kommit på sin plats och finns på Lövknulen. Under september och oktober förra året har redan 2 nya slogbodar vid 5-km-spåret vid Löväsen och mellan Lövåsen och Lappvallen blivit klara. Lappvallen har fått ett tak över veden och vi hoppas på många besökare till slogbodarna. Ett stort tack till alla som hjälpte till att köra ut materialet, ställa upp slogbodarna, såga ved, bygga eldstäder osv.

Välkomna sommar som vinter för att njuta lugn och ro, elda och grilla korv och sist men inte minst träffa nyfikna och hungriga lavskrikor. OBS! Kom ihåg att lämna slogbodarna rena och fina och ta med soporna hem så att även nästa besökare kan njuta av ett fint och rent ställe! Tack på förhand!

     slogbod1.JPG  slogbod2.JPG 

             

       Uppsättning av slogboden vid Lövknulen                              slogbod Lövknulen

                                               P1000436.JPG 

                                                                                   Lappvallen

     P1000432.JPG               P1000430.JPG

Sommarguide Grövelsjöfjällen 2016            2016-05-30

Snart finns vår sommarguide Grövelsjöfjällen 2016 på alla anläggningar och affären i Storsätern, Fjällbua.  Men redan nu kan ni ladda ner sommarguiden 2016 här

Vi hoppas att ni kan njuta av en härlig sommar hos oss! Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Intresseanmälan till Grövelfiber!                  2016-02-01

Det finns nu möjlighet för den som funderar på att ansluta sig till vårt byanät att anmäla intresse för detta. Anslutningskostnaden kommer att bli betydligt högre än för de som var med i projektet från början.

Gå in via länken ”Intresseanmälan” och följ instruktionerna.

GTFs vinterfilm                                              2015-12-11

Nu finns GTFs vinterfilm på Youtube. Vi hoppas att ni tycker om den och verkligen blir 

inspirerade att besöka Grövelsjöfjällen på vintern! Njut av skidåkning, orörd natur, kiting, fiske, snöskorvandring, skoteråkning och mycket, mycket mer. Vi ser fram emot att hälsa er välkomna till vintern i vår fina fjällvärld! Välkomna till Grövelsjöfjällen!

GTFs vinterbroschyr 2015/16                        2015-12-06

Nu finns GTFs vinterbroschyr med information om aktiviteter, mat, boende mm för nedladdning här. Välkomna till Grövelsjöfjällen!

Välkommen på första turen på natursnö          2015-11-19

Nu finns skidspåren för klassisk åkning på natursnö i Grövelsjöfjällen!

Följande skidspåren har blivit spårade: 2,5 km och 5 km slingan vid STF Grövelsjön Fjällstation, 5 km slingan vid Lövåsgården, 1,25 km och 2,5 km slingan vid Storsätra Fjällhotell och även rundan Storsätra-Lövåsen-Grövelfjäll-Storsätra. Spåren är gjorda av natursnö med löst underlag, så vissa genomslag kan finnas. Rekommenderar att inte ta de bästa skidorna! Spårmärken finns att köpa på Fjällbua! För att se aktuell spårstatus är ni välkomna att kolla på www.livetracks.se

Välkomna att njuta av vintern på riktigt!

Välkommen till våra nya och gamla slogbodar      2015-11-08

Under september och oktober 2015 har våra 2 nya slogbodar vid 5-km-spåret vid Löväsen och mellan Lövåsen och Lappvallen blivit klara. Lappvallen har fått ett tak över veden och vi hoppas på många besökare till slogbodarna. Ett stort tack till alla som hjälpte till att köra ut materialet, ställa upp slogbodarna, såga ved, bygga eldstäder osv.

Välkomna sommar som vinter för att njuta lugn och ro, elda och grilla korv och sist men inte minst träffa nyfikna och hungriga lavskrikor.

                                           P1000436.JPG  

Lappvallen

     P1000432.JPG               P1000430.JPG 

 slogbod vid 5-km-slingan vid Lövåsen

Rapport om Grövelsjöfjällen i Tysklands första camper magasin Camper Journal                                  2015-09-08

Vi har blivit kontaktade av Tysklands första camper magasin Camper Journal och de bad oss om en rapport om Grövelsjöfjällen. Så här blev det!

http://camperjournal.com/reisen/herbst-wandern-mit-rentieren-mittelschweden

Det ska bli en rapport till om vintern lite senare på hösten!

Oskarstugan har fått ett nytt ansikte                2015-08-25

          P1000407.JPG           P1000404.JPG

                                                                         före

I augusti fick Oskarstugan ett nytt ansikte - den blev målad och små reparationer genomfördes.

        P1000411.JPG           P1000414.JPG                                                                                             efter

                                P1000409.JPG

Oskarstugan är ett populärt utflyktsmål för turister, särskild vintertid för skid- och skoteråkare. För att de ska ha möjlighet att värma upp sig i stugan, finns det ved tillgänglig. Vi önskar er välkomna till Grövelsjöfjällen, både sommar- som vintertid!

Snart är det midsommar och högsta tid att planera din vistelse i Grövelsjöfjällen                                   2015-05-27

För att hjälpa dig hitta boende, restauranger, uthyrningar, aktiviteter, sevärdheter finns vår sommarbroschyr att ladda ner här. Hoppas vi ses i sommaren och vi önskar er välkomna till Grövelsjöfjällen!

Nu försvinner sista snön och vi ser fram emot en fantastisk sommar i Grövelsjöfjällen!                                    2015-05-11

Men innan det blir sommar på riktig är ni välkomna att uppleva våren i Grövelsjöfjällen. Det är en ganska lugn tid just nu och inte allt är öppet, men det finns alltid stugor för självhushåll och affären Fjällbua och butiken Renbiten har öppet med lite begränsade öppettider! Välkomna även under mellansäsongen i Grövelsjöfjällen!

Artikel om Grövelsjöfjällen i Svenska Dagbladet/8 mars 2015

Läs gärna artikeln som har stått i Svenska Dagbladet den 8 mars 2015

https://web.retriever-info.com/go/?p=375668&a=34871&sa=2019958&x=b5f6caf072d3aa063d6364bd3ff58cd8&d=

05080320150308874be51d57cf0dbb0313e67322ef73b1&s=50803

Välkommen till Grövelsjöfjällen!

Sommarfilm Grövelsjöfjällen                         2015-02-03

Under sommaren 2014 hade vi ett filmteam i Grövelsjön och området för att göra en film om sommaraktiviteter, sevärdheter, naturen och mycket mer. Här kan ni se resultatet nu! Hoppas att vi ses nästa sommaren! Välkommen till Grövelsjöfjällen!

                                                                               

Snö, snö, snö......välkommen att bo hos oss även i januari                                                                       2015-01-09

Efter ca 15 - 20 cm nysnö de sista dagarna har spåren blivit jätte fina! Nu har vi ca 40 cm snö och idag var det en helt underbar dag i fjällen: klart, kallt, solsken och vindstill! Imorgon ska det komma mer snö!!!! Välkommen att bo hos oss även i januari und uppleva en fantastisk tid i vår underbara fjällvärld!

Farliga nerfarter och isiga spår                                2015-01-05

God fortsättning på det nya året! Efter plusgrader på nyårsafton och nyårsdagen har snön minskat lite och nu har det blivit ganska isiga nerfarter från Valdalsbygget över Dyllen till Storsätern och även på Lappvallenleden kan det förekommer isiga spår.

Åk försiktig!!!!

Ännu flera spår.....                                                    2014-12-30

Efter lite nysnö var det idag äntligen möjligt att spåra från Valdalsbygget parkering till Valdalsbygget över Dyllen mot Storsätern! OBS! Det är fortfarande stenigt i skogen - åk försiktig!!! Vi önskar er ett Gott Nytt År och hoppas att ni får fina turer i vår härliga natur!

Isbryggan över Grövlan är säker!                             2014-12-27

Äntligen gick det att spåra över Grövlan mot Olåns vindskydd! Nu är det bara spåret från Valdalsbyggets parkering till Valdalsbygget och över Dyllen ner till Storsätern samt spåren på norska sidan som inte är spårade pga för lite snö. Men spårkörarna jobbar på för att det ska bli åkbart så snabbt som möjligt. Vi återkommer med mer information!

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR                      2014-12-21

                  _03_dsc_4596.jpg

 

Vi önskar er en riktig GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR och hopppas att kunna hälsa er välkomna till vår underbara Grövelsjöfjäll i 2015!

Ännu fler spår i natursnö                            2014-12-12

 

Nu är 1,25 km och 2,5 km-slingan på spårcentralen vid Storsätra Fjällhotell, 2,5 km -och 5 km -slingan vid STF Grövelsjöns Fjällstation, 2,5 km - och 5 km - slingan vid Lövåsgårdens Fjällhotell, Lappvallenleden mellan Lövåsen och Grövelfjäll, leden längs Grövlan och upp till STF Grövelsjöns Fjällstation och leden från Storsätra Fjällhotell över Dyllen - Valdalsbygget - landsväg och mot Olåns vindskydd ner till Storsätra Fjällhotell spårade!

Bitvis kan det fortfarande vara lite stenig (Västsätern - Dyllen och Valdalsbygget till parkeringen Valdalsbygget) pga för lite snö!

Välkomna att njuta och åka i natursnö och uppleva en fantastik vinter hos oss i Grövelsjöfjällen!

Vinterfoldern 2014-2015             2014-12-04

Nu kan ni ladda ner vår vinterfolder 2014-2015. Vi ser fram emot att hälsa er välkomna i vår fina vinterfjäll och hoppas att ni ska njuta semestern i Grövelsjöfjällen!

Ännu fler skidspår är dragna!      2014-11-27

Nu är även 2,5 km-slingan på spårcentralen vid STF Grövelsjöns Fjällstation är dragen och imorgon ska 5 km-slingan på spårcentralen vid Lövåsen och elljusspår från Lövåsen till Lappvallen blir spårade.

...och nu var det vinter igen!       2014-11-26

Efter 23 cm nysnö på måndag kunde spårkörarna äntligen sätter igång och preparerar spåren runt om i Grövelsjöfjällen. Idag blev 1,25 km- och 2,5 km-slingan på spårcentralen vid Storsätra Fjällhotell spårade och vi hoppas att det blir flera spår till kommande helg! Vi återkommer med mer information!

Välkomna att njuta skidåkning på natursnö i Grövelsjöfjällen!

Sommaren är på väg           2014-05-12

Snön håller på att försvinna och det känns att sommaren är på väg och nu finns även vår sommarfolder 2014 för nedladdning här! Välkomna till Grövelsjöfjällen på sommaren!

Vårvintern i Grövelsjön      2014-04-27

Vi har fortfarande ca. 55 cm snö i terrängen, minusgrader på nätterna så att det är underbart att åka skidor på fjällen! Tyvärr är det inte möjligt att dra spåren längre eftersom det blir ont på snön på vissa ställen, men som sagt, det är helt fantastiskt att åka på fjällen på skare!

Isbryggan över Grövlan      2014-04-21

Vi har fortfarande ca. 70 cm snö i terrängen och det är helt underbar att åka skidor i våra fina spår eller på fjället! Men tyvärr är isbryggan över Grövlan osäker och därför kan vi inte köra spår över Grövlan längre!

Fortfarande mycket snö och fina skidspår      2014-04-11

Efter torsdagens och fredagens snöfall, sammanlagt ca. 15 cm nysnö, ligger snödjupet på ca. 90 cm igen! Efter snöfallet slutade, åkte alla spårkörare ut och preparerade spåren som blev kanonfina och idag är det soligt och fint och det är bara ut och njut!

Sammanlagt har vi fått ca. 454 cm snö denna vintern och det tar väl lite tid tills den försvinner. Passa på och besök Grövelsjöfjällen som fortfarande bjuder på härliga skidturer!

120107_9490

Trögt före i portgången                                 2014-02-08

 

Spårningsarbetet under inledningen av säsongen har drabbats av motgångar i form av flera maskinhaverier efter varandra och i vissa fall samtidigt. Under december stod maskinen i Lövåsen still och den blev reparerad först en vecka in i januari. Därefter har ny personal utbildats och övat för att kunna hantera maskinen säkert i den bitvis komplicerade terrängen. På vissa ställen krävs stor skicklighet för att inte skador ska uppstå.

 

På fjällstationens pistmaskin uppstod skador på hydraulsystemet som orsakade omfattande oljeläckage. Man lyckades reparera skadan men efter någon dag hände samma sak igen och den här gången blev maskinen stående ute i spåret.

 

Efter stora ansträngningar har man nu lyckats täta läckan och köra tillbaka maskinen till garaget för reparation. Som om inte det var nog gick ett drivband av på Valdalens pistmaskin under prepareringen av spåren på norska sidan. Samma dag fick inträffade också ett motorhaveri på Valdalens skoter!

Trots problemen har vi spårat

GTF har alltså brottats med stora maskinella problem men ändå lyckats hålla spåren i åkbart skick framförallt tack vare våra envisa spårkörare som inte ger tappt i första taget. Vi har från er skidåkare glädjande nog, trots alla bekymmer, fått många uppmuntrande tillrop och beröm för de spår som ändå under hela perioden varit i gott skick. Självklart har också många varit besvikna när deras favoritspår inte blivit spårade eller spårats med mindre god kvalité och vi gör naturligtvis allt för att få snurr på maskinerna igen.

Spårning med pistmaskin i Lövåsenområdet

Vi hoppas nu att vi successivt kommer att lösa problemen. I Lövåsenområdet kör nu nyutbildad pistmaskinsförare på egen hand. Vi räknar därför med att vi fortsättningsvis ska kunna hålla spåren i den delen av systemet i ett sådant skick som både GTF och skidåkarna har rätt att förvänta sig.

Spårning med skoter runt fjällstationen och i Norge

På måndag kommer reparatör till fjällstationen och förhoppningsvis ska problemen med hydrauliken vara avhjälpta under kommande vecka. Till dess körs spåren med skoter. I Valdalen är skotern nu reparerad och spåren packas och manglas med denna. Det kommer att ta ytterligare en tid att få fram drivband till pistmaskinen innan vi kan preparera spåren på norska sidan på bästa sätt.

Lättare att hitta i spårsystemet                      2014-01-21

GTF fortsätter arbetet med enhetlig skyltning i spårsystemet. Inför förra vintern skyltades fem centrala korsningar. Efter trettonhelgen har nu ytterligare elva korsningar fått ny skyltning. För att inte lura sommarvandrarna att följa skyltningen förses stolparna högst upp med en skylt ”Skidspår”.

 

Tillsammans med spårkartan räknar GTF med att skidåkarna nu än lättare kommer att kunna välja rätt färdväg på sina träningspass eller utflykter i spåren. Projektet är inte avslutat utan fler korsningar kommer att skyltas inför vintern 2015.

 

                            Skyltuppsaettning-korsning-C7-2014-01-19.JPG

Även skyltning kan vara en naturupplevelse, i varje fall i Grövelsjöfjällen. Gustav i färd med att plocka fram skyltarna som ska monteras på stolpen. Den sattes på plats innan tjälen gick i jorden.

Skidspår i Grövelsjöfjällen                              

2014-01-21  

Nu har det varit kallt i några dagar och det är säkert att passera Grövlan över isövergången igen. Idag var det äntligen möjligt att spåra över isövergången mot Olåns vindskydd igen! Trevlig tur!!!!  

2014-01-11

OBS! Isövergången över Grövlan är osäkert igen och blir därför inte spårad just nu. Vi återkommer med information när det är säkert att åka över isbron igen!

                                 _03_dsc_4596-3.jpg

Vi önskar alla besökare på denna hemsidan en riktig GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR och hoppas kunna hälsa er välkomna hos oss i Grövelsjöfjällen!

Skidspår i Grövelsjöfjällen i natursnö                                      

Sedan den 27 december är det spårat över isövergången över Grövlan!

Välkommen att njuta av ca 70 km fina spår i Grövelsjöfjällen!

23/12 2013

Vintern har kommit till Grövelsjöfjällen! Det har kommit ganska mycket snö senaste dagarna. Just nu har vi ca 50 cm snö och det har varit en fantastisk fin dag med sol och mycket snö på träden - en riktig vinterdröm!

Alla spåren (förutom dem på norska sidan) är spårade nu och efter gårdagens snöfall har det varit fantastiska spår idag.

OBS! Isövergångarna över Grövlan är inte säkra än och därför är det inte spårat än heller.

 

Dränering och brobyggen

GTF fortsätter precis som tidigare sitt arbete med att förbättra spårsystemet. Brobyggen och dränering genom dikesgrävning är viktiga sommaruppgifter för att kunna skapa bra spår under vintern.

 

Tack vara spårmärkesförsäljningen får GTF resurser att löpande höja standarden i spårsystemet. På fjället och i fjällskogen finns överallt myrar, sanka områden, bäckfåror och annan terräng som särskilt efter höstregnen och under senare delen av vintersäsongen i det närmaste står under vatten.

 

För att tidigt, även på sådana avsnitt, kunna göra bra spår samt upprätthålla spårningen även mot slutet av säsongen är de åtgärder som nu vidtas avgörande. Ju torrare underlag ju mindre risk att snö och spår smälter underifrån.

 

Mikael Westerdahl och Tim Olsson har under knappt tre intensiva veckor dikat och byggt broar, sammanlagt 14 stycken. De har också passat på att inventera ytterligare platser som kan bli aktuella under kommande säsonger. Dessutom har de rätat upp och kilat ett antal skyltar som på grund av markförhållanden och väder har hamnat på sned. GTF tackar Tim och Mikael för väl utfört arbete!

Brobygge-vid-korsningen-vid-Groevelfjaellsvaegen-2013-07-17-1.JPG       Brobygge-vid-korsningen-vid-Groevelfjaellsvaegen-2013-07-17-8.JPG

                   

         Rejäla stockar bildar brofundamentet                 Mikael och Tim i arbete med brobanan på en bro

                                                                                       alldeles intill Grövelfjällsvägen

Ny anslagstavla vid Fjällbua

Anslagstavlan vid Fjällbua hade sett sina bästa dagar men Markus Högl på Grövelsjögården har gjort ett fint jobb med den nya. Kvar att göra är installation av elektricitet och belysning samt uppsättning av aktuell och fräsch information.

                                   Anslagstavla-Fjaellbua-2013-07-21-6.JPG

                                     

                                                Den nya anslagstavlan vid Fjällbua

Vandringsguiden "23 turer på egen hand"        2013-06-26

Nu har vandringsguiden "23 turer på egen hand" kommit ut på nytt och finns att köpa på alla anläggningarna och Fjällbua.

Sågbäckens tomtägareförening stödjer GTF:s spårarbete 2013-04-16

 

Sågbäckens tomtägareförening har under många år gett ett starkt stöd till GTF:s strävan att åstadkomma fina spårförhållanden i Grövelsjöområdet. Även i år har föreningen bidragit till spårverksamheten med en stor summa pengar.

 

Grövelsjöfjällen Turistförening vill på detta sätta framföra ett stort tack till Sågbäckens styrelse och alla dess medlemmar för er generösa hållning till vårt spårarbete. Vi hoppas att ni ska finna att spåren och allting som följer med dem även i fortsättningen utvecklas än bättre och att ert stöd verksamt bidrar till detta.

 

GTF:s styrelse

 

Idag, tisdagen den 16 april på ett möte med Företagarföreningen i Idre lämnade näringslivskontoret besked om att det från den 1 januari 2014 finns medel avsatta för dragning av bredbandskabel upp till Grövelsjön. Enligt uppgift ska kabeln finnas färdig att ansluta när Grövelfiber har byggt upp Grövelsjöns byanät.

 

Grövelfiber Ekonomisk förening, initierad av GTF, har vid årsskiftet framgångsrikt avslutat förstudien för byanätet i Grövelsjön. Nu vidtar planering och genomförande av det praktiska arbetet för att bygga upp byanätet. Beskedet från näringslivskontoret är mycket välkommet och ger ytterligare energi till ansträngningarna att skapa bredband i Grövelsjöområdet. Läs mer om bredband till Grövelsjön på www.grovelfiber.com.

Hjärtstartare till GTF                                 2013-03-21

 hjaertstartare.pngfoto: Anders Ejdervik

nyhetsarkiv

Välkommen      Bo & äta      Att göra      Service      Res hit      Kontakt