Skidspår i Grövelsjön

Välkommen till 100 km preparerade skidspår, genom vacker fjällskog och på kalfjäll.

Grövelsjöfjällen bjuder på fantastiska möjligheter till längdskidåkning längs preparerade skidspår i natursnö. Området är snösäkert och erbjuder den perfekta kombinationen av motion- och turskidåkning. Hela området kring Grövelsjön och Lövåsen är sammanknutet av utflyktsspår, där fjällpulka och kopplad hund får medföras.

Motionsslingor på 1,25-10 km finns vid Lövåsgården Fjällhotell, Storsätra Fjällhotell, Björnlidens Fjällby och vid STF Grövelsjön Fjällstation. Mellan Lövåsgården och Lappvollen, ca 2,4 km, finns elbelyst skidspår.

Större delen av skidspåren erbjuder möjlighet till både klassisk skidåkning och skate. Motionsslingorna skidas företrädelsevis i vänstervarv (medsols). Tänk på att visa hänsyn i spåret.

Grövelsjön Fjällen Turistförening, GTF, underhåller skidspåren i samarbete med anläggningar i området. Kostnaden för detta är ca 1 000 000 kr/säsong. Därför behövs alla bidrag till verksamheten, och du behöver ett spårmärke för att få åka i de preparerade skidspåren, både i motionsslingorna och i utflyktsspåren.

Medlemmar i GTF kan köpa säsongsmärke till rabatterat pris, läs mer på: Medlemskap och spårmärken

Du kan köpa spårmärken och spårkarta vid boendeanläggningarna i området, samt Fjällbua, Renbiten och Grövelfjäll. Ta del av våra trivselregler innan du ger dig ut i spåret

Skidspåren prepareras dagligen under säsong, för aktuell spårstatus gå in på längdspår.se. Under vissa väder- och snöförhållanden är det inte lämpligt att preparera nya skidspår – det är då bättre att inte röra snön. Därför kan du som besökare mötas av spår som inte alltid verkar optimala.

Om du har synpunkter på skidspåren eller ser något som behöver åtgärdas vänligen kontakta oss på skidspar@grovelsjon.com

Så snart förhållandena är optimala för preparering av skidspåren ger sig våra spårare ut. Detta medför att terräng- eller spårfordon kan förekomma i skidspåren under dygnets alla timmar.

Ger du dig ut i mörker bär reflexväst för att synas tydligt.

Vid olycka i skidspåret ring 112 och begär fjällräddningen! Använd gärna SOS alarms app, då skickas automatiskt en gps-position till räddningstjänsten.